Upravit stránku

Pro správný výběr kávy je důležité znát základní informace o kávě a jejím zpracování. Káva je v podstatě pecka plodu kávovníku a pokud by jste nechali udělat její rozbor, zjistíte, že se jedná o 100% celulózu – tedy dřevo!

Po upražení se z této dřeviny (zrna) uvolňují aromatické oleje, které jsou podstatou naší kávy. Zásadní ve výběru dobré kávy není značka, která je známá, libozvučná a podpořená masivní reklamou, ale káva čerstvá! Čerstvost u kávy je nejdůležitější faktor, který bohužel bývá opomíjen. Přibližně od roku 1927 až do nedávna platila závazná a opodstatněná norma, která zakazovala distribuovat kávu starší 5-6 týdnů po upražení. To je doba, po které začíná olej na upražených zrnech žluknout, začíná se kazit a stává se karcinogenní. Bohužel byly tyto normy s příchodem velkých firem zvučných jmen zrušeny, a tím se možnost koupit opravdu kvalitní a čerstvou kávu snížila na minimum. Takže pokud máte možnost volby, doporučujeme vyhledat specializované prodejny na kávu ve vašem regionu, které praží čerstvou kávu.

Naše firma praží kávu každý den a ihned ji dodává svým zákazníkům. I proto si získává stále větší oblibu a spokojenost u našich zákazníků.